Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

      Pentru societatea Adl Smart Business S.R.L. protectia vietii private pe parcursul prelucrarii datelor cu caracter personal, precum si securitatea tuturor datelor reprezinta o preocupare importanta. Adl Smart Business S.R.L. pastreaza confidentialitatea datelor cu caracter personal colectate in timpul navigarii si vizitei dumneavoastra pe site-ul paharedepaste.ro si le procesam doar in confirmitate cu reglementarile legale in vigoare aplicabile.

     Datele cu caracter personal sunt prelucrate in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (”Regulamentul general privind protectia datelor” sau ”GDPR”) precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Astfel, dorim sa va informam in mod transparent asupra modului in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu site-ul nostru in vederea achizitionarii de produse.

     Societatea Adl Smart Business S.R.L. isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica ori de cate ori este necesar aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice schimbari ale modului in care prelucreaza datele clientilor cu caracter personal sau ca urmare a intervenirii unor modificari legislative. In cazul oricarei astfel de modificare intervenita, pe site-ul societatii va fi afisata versiunea actualizata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care clientii sunt rugati sa verifice periodic continutul acestui document.

Cine suntem si cum ne puteti contacta

     Adl Smart Business S.R.L. este persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Sat Catelu Com. Glina, str. Independentei, nr.39, camera 1 . Judet Ilfov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Ilfov sub nr. J23/1190/2021 , avand codul unic de inregistrare 43799590, denumita in continuare ”paharedepaste.ro” sau ”Societatea”. In sensul legislatiei privind protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal.

Datele noastre de contact sunt urmatoarele:

Adresa de corespondenta: Str. Intrarea Abatorului nr.5A, Comuna Glina, Judet Ilfov.

Adrese de e-mail: office@paharedepaste.ro

Telefon: 021.796.2870

Categorii de date cu caracter personal ce pot fi prelucrate

Paharedepaste.ro colecteaza in general datele cu caracter personal direct de la clienti, astfel incat clientii au controlul asupra tipului de date/informatii pe care doreste sa le ofere.

Astfel, sunt prelucrate urmatoarele categorii de date, in functie de activitatea/operatiunea intreprinsa de client:

• Numele si prenumele clientului;

• Adresa de e-mail;

• Numarul de telefon;

• Adresa de livrare;

• Adresa de facturare;

• Datele cardului bancar;

• Istoricul clientului;

• Datele tranzactiei referitoare la plata efectuata de catre client catre paharedepaste.ro;

Paharedepaste.ro ofera clientilor si posibilitatea de a se inregistra pe site-ul paharedepaste.ro prin contul de Facebook. Daca clientul opteaza pentru aceasta varianta alternativa, va fi redirectionat catre o pagina administrata de catre Facebook Inc, unde va fi informat cu privire la transferul datelor catre Paharedepaste.ro. Politica de confidentialitate Facebook poate fi consultata la urmatorul link: https://www.facebook.com/about/privacy.

De asemenea, Paharedepaste.ro aduce la cunostinta clientilor faptul ca poate procesa si date personale necesare precum comunicari intre ip server si ip client sau inregistrari de comportament pe site-urile web operate de paharedepaste.ro .

Datele cu caracter personal reprezinta toate informatiile referitoare la o persoana identificata sau identificabila si includ, cu titlu de exemplu, nume, adrese, numere de telefon, adrese de e-mail, date principale contractuale, informatii referitoare la plata efectuata, acestea fiind o expresie a identitatii unei persoane.

Noi colectam, prelucram si utilizam datele cu caracter personal doar atunci cand exista o baza legala pentru aceasta sau clientul si-a dat acordul pentru prelucrarea sau utilizarea datelor cu caracter personal, de exemplu, prin intermediul inregistrarii pe site-ul paharedepaste.ro .

Scopul prelucrarii datelor si bazele legale

Paharedepaste.ro prelucreaza datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  • In vederea prestarii serviciilor in beneficiul clientilor: crearea si administrarea contului in cadrul site-ului paharedepaste.ro; prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora; solutionarea sesizarilor/reclamantiilor/problemelor de orice natura referitoare la comanda; returnarea produselor; rambursarea contravalorii produselor, daca este cazul; asigurarea serviciilor de suport, etc.
  • Facturarea produselor comandate de catre clienti, livrarea produselor, efectuarea de plati online, asigurarea securitatii tranzactiei eCommerce/plata online;
  • Transmiterea de e-mailuri sau newsletter-uri;
  • Autopromovarea si promovarea de catre ceilalti operatori, precum si cercetarea de piata si realizarea analizei in domeniile permise din punct de vedere legal;
  • Pentru imbunatatirea serviciilor noastre;
  • Pentru apararea intereselor noastre legitime;
  • Cookie-uri.

Pentru mentinerea site-ului si pentru a asigura constant functionalitatea acestuia in mod corespunzator, Furnizor-unic poate utiliza tehnologia cunoscuta in general sub numele de ”Cookie-uri”.

Cookie-urile sunt fisiere mici pe care le trimitem pe calculatorul tau si le putem accesa mai tarziu. Acestea pot fi temporare sau permanente si utilizeaza, spre exemplu, tehnologia JavaScript sau Flash. Datorita cookie-urilor care pot exista pe site-ul paharedepaste.ro, poti cauta fara dificultate si paharedepaste iti poate arata rezultatele relevante pentru tine. Astfel, fisierele de tip cookie ne arata ce il intereseaza pe client, ceea ce ne ajuta sa imbunatatim utilizarea site-ului.

Cele mai obisnuite sau des intalnite astfel de fisiere de tip cookie sunt urmatoarele:

  • Necesare (pentru a asigura ca site-ul functioneaza eficient dintr-o perspectiva tehnica);
  • Functionale (ajuta la imbunatatirea experientei, memorand alegerile clientilor);
  • De performanta (folosite pentru a masura modul in care clientii navigheaza pe site si afla ce performanta are site-ul);
  • De redirectionare (sunt folosite de regula pentru a ajuta un site sa plaseze anunturi publicitare in alte pagini web pe care clientul le viziteaza, sau sa evite plasarea de anunturi publicitare pentru un client care cunoaste deja site-ul);
  • Plug-in-uri de social media (sunt folosite pentru a conecta clientii la canale de social media).

Paharedepaste.ro prelucreaza cookie-uri numai cu acordul clientului. Cookie-urile stocate pe calculatorul clientului pot fi accesate atunci cand clientul viziteaza site-ul paharedepaste.ro sau deschide un email transmis catre client. Daca se doreste stergerea cookie-urilor care sunt deja in calculatorul clientului, acesta este rugat sa consulte instructiunile browserului sau. Pentru a retrage acordul sau pentru a fi de acord cu utilizarea cookie-urilor, clientul poate efectua setarile adecvate in browser-ul sau. Cu toate acestea, unele din caracteristicile site-ului nu pot functiona fara cookie-uri.

***

Prelucrarea datelor cu caracter personal ale clientilor pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara in vederea incheierii si executarii unui contract intre Adl Smart Business si client. Adl Smart Business se asigura mereu ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea tuturor drepturilor si libertatilor clientilor sai si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte negative asupra clientilor. In cele mai multe cazuri, Adl Smart business isi intemeiaza comunicarile pe consimtamantul prealabil al clientului. Astfel, clientul are dreptul de a se razgandi si de a-si retrage consimtamantul in orice moment prin modificarea setarilor din contul sau de utilizator sau prin contactarea paharedepaste.ro folosind datele de contact mentionate anterior.

In anumite situatii, paharedepaste.ro isi bazeaza activitatea de promovare pe interesul sau legitim in scopul promovarii si dezvoltarii activitatii comerciale. In toate situatiile in care Adl Smart Business foloseste informatiile cu privire la clienti pentru un interes legitim al sau, asigura clientii si ia toate masurile necesare pentru ca drepturile lor sa nu fie afectate. Clientul are dreptul oricand de a solicita, prin mijloacele mentionate anterior, oprirea prelucrarii datelor cu caracter personal in scop de promovare, paharedepaste.ro urmand sa dea curs cererii in cel mai scurt timp posibil. 

In situatia in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar in vederea apararii unui interes legitim, societatea poate divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Durata stocarii datelor cu caracter personal

In conformitate cu legislatia aplicabila, in scopul realizarii executarii contractului si inregistrarii acestuia, precum si a protectiei drepturilor si obligatiilor partilor, stocarea si prelucrarea datelor cu caracter personal se efectueaza pentru o perioada de cel mult 5 ani de la executarea ultimului contract, cu exceptia cazului in care legea prevede altfel pentru mentinerea documentatiei contractuale pe o perioada mai lunga.

Ca regula generala, datele cu caracter personal sunt stocate cat timp clientul detine un cont activ pe site-ul paharedepaste.ro si este necesar in vederea furnizarii de oferte online, atat timp cat societatea are un interes justificat in stocarea acestora. Prelucrarea mentionata anterior este posibila in temeiul art.6, alin.(1), litera b) din Regulamentul UE 2016/679, potrivit caruia ”prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract.”

Clientul poate solicita oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului, iar societatea va da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cine are acces la datele dumneavoastra cu caracter personal

Protectia confidentialitatii clientilor nostri este importanta pentru noi, prin urmare, nu vom distribui informatii cu caracter personal unor terti in alte scopuri decat cele descrise in prezenta politica.

Dupa caz, paharedepaste.ro poate transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale clientilor urmatoarelor categorii de destinatari:

  • Parteneri Adl Smart Business;
  • Furnizori de servicii de curierat;
  • Furnizori de servicii de plata/ bancare;
  • Furnizori de servicii de marketing;
  • Furnizori de servicii IT.

Paharedepaste.ro poate oferi acces la datele cu caracter personal ale clientilor unor terte persoane in vederea livrarii, comunicarii si promovarii (cu titlu de exemplu: Fan Curier, MobilPay, WhiteImage, etc.). Ne asiguram ca accesul la datele dvs. cu caracter personal de catre terte persoane se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

Securitate

Angajatii societatii precum si orice alte companii care furniezeaza servicii in numele nostru au obligatia asigurarii confidentialitatii, precum si obligatia respectarii legislatiei aplicabile privind protectia datelor.

Paharedepaste.ro  ia toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru asigurarea unui nivel de securitate adecvat si protejarea datelor dumneavoastra administrate de noi, in special impotriva riscurilor de distrugere, manipulare, pierdere, modificare ilegala, divulgare sau acces neautorizat. Masurile de securitate sunt imbunatatite in mod constant, in concordata cu progresul tehnologic.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si sunt stocate pe servere securizate.

Atragem atentia clientilor asupra faptului ca transmiterea informatiilor pe internet sau prin alte retele publice in general nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie utilizate de catre terte parti neautorizate. Societatea nu poate fi tinuta responsabila pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul sau.

Drepturile utilizatorilor

Regulamentul general privind protectia datelor recunoaste si prevede o serie de drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Mai multe informatii despre aceste drepturi le regasiti mai jos:

Dreptul la informare si acces

Clientii au dreptul de a obtine confirmarea paharedepaste.ro privind prelucrarea sau neprelucrarea datelor cu caracter personal, precum si accesul la aceste date.

Clientii pot intreba societatea ce date cu caracter personal sunt folosite si pot solicita accesul la aceste date cu caracter personal. De asemenea, clientii au dreptul sa cunoasca scopul prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal pe care le detinem, perioada de pastrare a datelor, care sunt drepturile lor, cum pot formula o plangere, etc.

Paharedepaste.ro pune la dispozitie o copie a informatiilor cu caracter personal pe care le detine, la solicitarea expresa a clientilor.

Dreptul la corectarea si stergerea datelor

In situatia in care datele dvs. cu caracter personal sunt inexacte sau incomplete, puteti solicita completarea sau rectificarea acestor date, folosind datele de contact mentionate mai sus sau in sectiunea ”Contact”. Societatea are dreptul de a verifica exactitatea datelor, daca este cazul, inainte de a proceda la rectificarea acestora.

Clientul are dreptul de a solicita oprirea prelucrarii sau chiar stergerea informatiilor cu caracter personal detinute de paharedepaste.ro . Exista si cazuri in care informatiile cu caracter personal ale clientilor sa fie necesare pentru indeplinirea unei obligatii contractuale a societatii fata de clienti sau aceste informatii sa fie necesare pentru ca societatea sa respecte anumite obligatii legale, situatii in care cererea clientului sa nu poata fi gestionata.

Restrictionarea prelucrarii datelor

Clientii au dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal, cu conditia sa fie indeplinite cerintele legale solicitate in acest caz.

Retragerea acordului cu privire la prelucrarea datelor

Clientul care si-a dat acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, are dreptul de a retrage acest acord, cu efect imediat. Legalitatea prelucrarii datelor inainte de revocarea acordului ramane nemodificata.

Portabilitatea datelor

Clientul are dreptul de a primi datele cu caracter personal furnizate catre paharedepaste.ro intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat sau poate solicita ca acesta sa fie portat direct catre un alt operator de date, in fiecare caz daca:

  • Prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul clientului sau pe incheierea si/sau executarea unui contract, si
  • Prelucrarea se face prin mijloace automate.

Dreptul clientului la portabilitatea datelor cu caracter personal nu aduce atingere dreptului acestuia la stergerea datelor.

Dreptul de a formula si depune o plangere la autoritatea de supraveghere (Dreptul la opozitie)

Clientul are dreptul se a se opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla, prelucrarii datelor sale cu caracter personal in temeiul interesului legitim al Furnizor-unic, in situatia in care considera ca drepturile si libertatile sale fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

De asemenea, clientul are dreptul de a se opune oricand prelucrarii datelor sale cu caracter personal in scop de marketing direct, fara a invoca vreun motiv, situatie in care societatea va depune toate diligentele in vederea incetarii in cel mai scurt timp posibil a prelucrarii.

In cazul in care clientul nu este multumit de modul in care paharedepaste.ro colecteaza sau foloseste informatiile cu caracter personal, are dreptul de a formula si depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), anexand urmatorul link pentru mai multe informatii necesare: https://www.dataprotection.ro/.

***

In cazul in care clientul doreste sa ne contacteze in legatura cu informatiile sale cu caracter personal sau cu aceasta Politica de Confidentialitate, il rugam sa foloseasca urmatoarele date de contact:

Adresa de corespondenta: Str. Intrarea Abatorului nr.5A, Comuna Glina, Judet Ilfov.

Adrese de e-mail: office@paharedepaste.ro 

Telefon/fax: 021.796.2870